KUSHTET E PËRGJITHSHME

WWW.LISI-M.COM

1. Hulumtimi & realizimi i porosisë

1.1 Produktet mund të të hulumtohen përmes hapësirës së kërkimit apo duke naviguar në kategoritë përkatëse dhe më pas procesohet duke ndjekur hapat deri tek shporta dhe konfirmimi i porosisë.
1.2 Për tu informuar më shumë rreth produktit klienti mund të kërkojë tek detajet e paraqitura në webfaqe apo nëse i duhen sqarime shtesë, të kontaktojë Shërbimin për Kujdes ndaj Klientit.
1.3 Porosinë tuaj do ta pranoni në afat prej 24 deri 48 orë.

2.  Modifikimi dhe Anulimi i Porosisë

2.1 Për të modifikuar porosinë tuaj telefononi në numrin kujdestar apo kontaktoni përmes rrjeteve sociale.
2.2 Në rast të modifikimit të vonshëm të porosisë, afati i procesimit të porosisë shtyhet deri në 48 orë.
2.3 Anulimi i porosisë bëhet duke kontaktuar përmes telefonit apo në kontakt përmes rrjeteve tona sociale.

3. Pranimi i porosisë

3.1 Në momentin e finalizimit të porosisë, afati i procesimit dhe dorëzimit të porosisë është deri në 48 orë brenda territorit të Kosovës dhe deri në 5 ditë punë për Shqipëri dhe Maqedoni.
3.2 Në kushte të veqanta produkti i porositur mund të mos jetë i disponueshëm në stok dhe ne do ju lajmrojmë në afatin më të shpejtë të mundur që produkti i porositur nuk është i disponueshëm.
3.3 Në kushte të veqanta produkti mund të ketë dëmtime gjatë paketimit apo transportimit dhe rrjedhimit të anulohet dërgesa, me ç’rast ne do të bëjmë përpjekjet maksimale për të njoftuar klientin sa më shpejtë për anulimin apo zëvëndesimin eventual të produktit.
3.4 Vonesat e pranimit të porosisë janë të ndërlidhura me nenin 2.2 të kësaj rregullore si dhe në raste të aksioneve të shitjes, shitjeve festive apo faktorë tjerë të jashtëm që nuk ndërlidhen me operacionet e brendshme të kompanisë.
3.5 Nëse ju nuk keni pasur qasje në telefon apo nuk jeni përgjigjur thirrjes së shërbimit postar, porosia juaj do të anulohet.

4. Kthimi i porosisë

4.1 Konsumatori do të bëjë verifikimin e produktit në momentin e pranimit nga shërbimi postar dhe ka mundësinë të refuzojë porosinë nëse produkti nuk është përputhur me porosinë e realizuar.
4.2 Produkti i kthyer duhet të bëhet bashkë me kuponin fiskal të dërguar në porosi si dhe të jetë i pa-dëmtuar, pa-përdorur.

5. Mënyrat e Pagesës

5.1 Pagesa realizohet në kesh në momentin e pranimit të porosisë si dhe me transfer bankar që mund të realizohet në momentin e gjenerimit të faturës, para nisjes së produktit.

6. Kontakti

Për çdo informacion rreth procesit të blerjës, klientët mund të kontaktojnë Shërbimin për Kujdes ndaj Klientit përmes rrjeteve sociale të kompanisë, në numrin +38349974002  (e Hëne deri të Premtën nga 08:00 deri 16:00) apo përmes e-mail adresasve info@lisi-m.com ose dyqani2@lisi-m.com